Bliv mere effektiv i dit AdWords arbejde med disse 7 tips

 1. effektiv adwords med disse 7 adwords tips

Jeg har arbejdet på mange kunders Adwordskonti og det typiske setup, jeg møder, når vi overtager en kunde er, at de fleste ikke gør særligt meget ved selve kontoen. Der bliver simpelthen arbejdet og udført for lidt – og det uanset om det er kunden selv eller et bureau, der har haft ansvaret.

Til gengæld er der ofte lavet mange flotte analyser, der for de flestes vedkommende er ligegyldige og ikke kan anvendes i det praktiske arbejde.

Så her kommer 7 tips til, hvordan vi arbejder med vores kunder, så de får resultater, de kan bruge til noget – altså penge på bundlinjen.

1. Skab det store overblik

Jeg har ikke tal på, hvor mange kunder, jeg har haft, der har været helt besat af at forbedre AdWords Quality Score. QS er ikke engang en KPI, men blot et mål, som Google bruger til at vejlede på kvaliteten af dine annoncer.

Men du får altså ikke flere penge på bundlinjen fordi du har en høj Quality Score!

Der er rigtigt mange forskellige nøgletal, du kan tracke i AdWords og Quality Score er bare en af dem. Men at fokusere på QS er bare irrelevant. Jeg skriver det gerne igen, at fokusere på QS er for dumt – du bør først fokusere på

 • Gennemsnitlig ordrestørrelse
 • Omkostning pr. salg
 • Salg (Omsætning)
 • Omkostning pr. konvertering
 • Antallet af konverteringer

Alt efter hvilken type forretning du driver skal du igennem forskellige trin for at tjene penge fra AdWords. Hvis du generer leads og sælger på anden vis end online, ser det således ud:

Trafik (AdWords) -> Konvertering -> Salg

Hvis du driver ehandel ser det således ud:

Trafik (AdWords) -> Salg

I stedet for at fokusere på CTR, QS eller andre AdWords tal, bør du starte bagfra og fokusere på salget, så på konverteringerne og til sidst på AdWords-delen.

Hvorfor?

Det vil give dig meget større bevægelsesfrihed i AdWords og sikrer en høj grad af succes, når konverteringer og salg først er på plads, da

Højere gennemsnitlig ordreværdi = højere CPA grænse

Højere konverteringsrate = højere CPC grænse

Hvis du ikke får dette på plads først, så vil du hele tiden ryge imod loftet uanset hvor meget du optimerer i din AdWords konto.

AdWords opererer ikke alene og i en silo. Du er nødt til at optimere og forbedre andre trin i din funnel først for at kunne skalere din Adwords annoncering.

2. Analyser kan overdrives

Jeg er selv meget til analyser – det er alle bureauer – men en gang imellem overdrives de (sikkert for at bureauerne kan tjene nogle ekstra penge).

Vi har set andre bureauer lave analyser om søgeord, placeringer, målgrupper og meget andet før de starter en ny kampagne. Det gør de for at få føling med konkurrenceniveauet, trafikpotentialet og omkostningerne. Men ofte er det spild af ressourcer.

Og det værste er, at de ofte kigger på gennemsnitstal og aggregeret data. Data der sikkert allerede er forældet.

Og gennemsnitstal kan du ikke bruge til noget. Du får jo ikke succes fordi du har en lavere CPC end gennemsnittet eller en bedre konverteringsrate end gennemsnittet i din branche. Det betyder intet!

Du får først succes, når du tjener penge.

Og når dine søgeord, annoncer, landingssider og salgsproces er unik for dig og din situation, så er der ingen analyser om den gennemsnitlige konkurrence, der kan hjælpe dig.

I stedet skal dine analyser have fokus på én ting: Ekspansion

Hos JPO Marketing går vores AdWords analyser på

 • Søgeord, vi ikke byder på for øjeblikket
 • Placeringer, vi ikke anvender
 • Målgrupper, vi ikke målretter imod

Dine CPC er ligegyldige, hvis du har en høj konverteringsrate, der giver en fordelagtig CPA. Dit næste fokus er så at skalere kontoen.

Lad vær med at blive hængende i analyse-mode.

Start din kampagne, gå i gang og så juster over tid.

3. Alle AdWords kampagner kan give ROI

Jeg har ofte hørt, at AdWords Display Netværket er godt for synlighed og branding men ikke til direkte respons. Jeg har også selv troet på det engang, indtil jeg fandt ud af, hvordan det skal bruges rigtigt.

For Display virker utroligt godt til direkte respons.

Men ligesom jeg har hørt fra annoncører at LinkedIn, Facebook, Twitter og AdWords ikke virker, så hænger det som regel sammen med, at de enten ikke har prøvet det (!) eller har gjort det halvhjertet på denne måde:

”Placeret en annonce til en ikke særlig præcis målgruppe med en forventning om at få dem til at konvertere med en CTA, der beder dem om enten at købe eller forpligte sig på anden vis efter den første visning.”

Det er fint med god selvtillid og at du tror du kan få folk til at konvertere første gang de hører om dig.

Sådan er virkeligheden bare ikke.

Det svarer til at du frier til din udkårne med en sms uden du har mødt ham eller hende før.

Det giver med 99,9% sandsynlighed et nej (og ingen konvertering).

Så i stedet skal du have forskellige CTA/tilbud, der kan tiltrække kundeemner i de forskellige trin i købsprocessen.

Og det bringer os til det næste punkt…

4. Din målgruppes temperatur

Det er rigtigt godt at kende sine persona’er, men det er ikke altid nødvendigt.

Du behøver heller ikke altid at kende kunderejsen i detaljer.

For faktisk kan du selv skabe rejsen.

For alle virksomheder, der ønsker at bruge AdWords (og andre PPC annoncer som Facebook eller LinkedIn), er det ikke optimeringen af annoncerne, buddene eller landingssiderne, der er det vigtigste.

Det er den call-to-action du bruger i sammenhæng med typen af trafik (målgruppe).

Lad mig forklare.

For alle de kunder, hvor vi har haft ansvaret for AdWords (og Facebook) annoncering, gælder følgende ligninger:

Kold trafik + Varmt Tilbud = Ingen Konvertering

Kold Trafik + Koldt tilbud = Konvertering

Varm Trafik + Koldt Tilbud = Konvertering

Lad os sige, at du er revisor og dit mål med AdWords og PPC er at tilbyde en gratis konsulenttime, som kan føre til flere kunder.

Via AdWords Search (som er varm trafik) kan du sikkert få det til at virke med en CTA, der hedder ”Gratis revisortime” (varmt tilbud).

Men hvis du prøver det samme på AdWords Display eller Facebook (kold trafik) virker dit varme tilbud ikke mere, da du spørger om mere end folk er villige til på dette (tidlige) tidspunkt i kunderejsen.

I stedet har de bedste PPC annoncører et bredt arsenal af forskellige CTA’er eller tilbud, de kan anvende på de forskellige platforme, så de kan få folk til at tage action.

Lad os tage revisor-eksemplet fra før.

Som revisor vil du naturligvis gerne have flere kunder og tjene penge, men før du kommer til det, kan du (i ordnet rækkefølge med det sværeste øverst) tilbyde følgende:

 • Gratis møde på dit kontor
 • Gratis telefon-konsultation
 • Lade kunder tage en quiz for at se om de passer ind
 • Tilbyde en ebog om bogføring af moms
 • Tilbyde en checkliste om hvordan man laver en årsafslutning
 • Tilbyde en blogpost/artikel om repræsentationsfradrag

Her har du altså seks forskellige CTA’er eller tilbud du kan afprøve i forskellige formater for at få flere konverteringer uanset typen af trafik.

Dette ”CTA arsenal” er hvad der hjælper os til at få hurtigere resultater for vores kunder og det giver nogle væsentlige muligheder for at kunne skalere.

5. Mikrokonverteringer

Jeg er klar over, at dit mål er at få konverteringer, men hvad hvis det ikke sker lige med det samme på trods af, at du har fulgt alt som beskrevet ovenfor?

Så er hjælpen på vej!

I stedet skal du fokusere på at forbedre dine såkaldte mikrokonverteringer for at skubbe folk tættere og tættere på den ”rigtige” makrokonvertering.

Hvad er mikrokonverteringer? Det er små parametre du kan måle på som viser engagement og intention, f.eks. tid de bruger på siten eller hvor langt ned de scroller på siden. Du skal finde de flaskehalse, der gør at de ikke konverterer og som du efterfølgende kan optimere.

6. Granularitet = mere kontrol

Lige nu er der sikkert en stor forskel mellem de reelle søgetermer og de søgeord du byder på i AdWords. Du tror måske ikke at det betyder så meget. Men det gør det.

For når volumen i dine søgetermer er mere end 100:1 i forhold til antallet af dine søgeord er der en stor del af søgetermerne du ikke længere kan styre.

Du bør opdele dine kampagner og annoncegrupper i så små grupper som muligt – vi kalder det SKAG (Single Keyword Ad Group) – for at få større effektivitet af din Adwords investering og mere kontrol.

Mere kontrol = bedre relevans = lavere omkostninger

7. Mål på alle pengene

Sidst men ikke mindst, skal du ikke blot måle på den indtjening som hele din AdWords konto bidrager med.

Du skal måle helt ned på enkelte søgeord, placeringer og målgruppe.

Jeg har set Adwordskonti, hvor der kunne spares 50% eller mere af budgettet uden det gik ud over antallet af konverteringer og salg. Hos en enkelt e-handelsvirksomhed har jeg set, at 10% af budgettet var ansvarlig for 90% af omsætningen fra AdWords.

Så mål detaljeret – det betaler sig.

Uanset om du driver en e-handelsvirksomhed eller om du er SaaS eller får B2B leads, skal du sørge for at måle og tracke på et detaljeret niveau fra start af og sætte din AdWordskonto op til at kunne håndtere det.

 

Så er det din tur…

Husk disse syv tips, når du professionelt går i gang med at anvende AdWords til at vækste din forretning. Skal du have hjælp undervejs, så tøv ikke med at kontakte os.

Posted in:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *