SEO Priser

Hvad koster søgemaskineoptimering?

Når man skal starte en ny marketingkampagne er det et naturligt spørgsmål at stille, hvad kampagnen koster. Og et af de spørgsmål, vi får ofte, er da også: Hvad koster SEO? Et relevant spørgsmål, som du får svaret på her.

Hvor meget bør SEO koste?

En af de vigtige parametre som ofte overses, er hvor meget du er interesseret i at anvende på SEO? Og her er du nødt til at se på, hvor konkurrencepræget dit marked er. Er du på et meget konkurrencepræget marked vil prisen alt andet lige være højere for at nå de ønskede resultater. Er konkurrencen ikke så høj, bør SEO prisen være lavere.

Men uanset hvad, er god SEO et spørgsmål om at gennemføre en proces, der nødvendigvis ikke kan være helt billig.

Når du skal finde det rigtige SEO Bureau, så brug disse ideer som hjælp i beslutningsprocessen:

 • Find AdWords prisen (pris pr. klik) for dine vigtigste søgeord. Dette kan du gøre i AdWords.
 • Brug AdWords søgeordsværktøj til at finde dine top søgeord.
 • Tal evt. med andre om deres erfaring med SEO.
 • Find ud af, hvilke trafik og omsætningsmål, du ønsker at opnå hver måned.

SEO Konsulent priser

Som så meget andet svinger priserne på SEO konsulent arbejde en hel del. Det engelske firma Ahrefs har undersøgt markedet og deres resultater stemmer meget godt overens med det danske marked:

 • Den gennemsnitlige bureau timepris ligger på mellem kr. 750 – kr. 1.125. for SEO arbejde.
 • SEO Bureauer har højere timepris end freelancere. Freelancere ligger på mellem 400 og 500 kr., men bureauer typisk tager det dobbelte.
 • De mest erfarne tager en betydelig højere betaling end de uerfarne (overraskende ikke!?).

Hos JPO Marketing følger vi bureauprisen meget godt, men prissætter meget sjældent pr. time.

SEO pakker

Selvfølgelig kan SEO købes pr. time, men det er dog langt mere almindeligt, at der laves en aftale om et løbende arbejde, der faktureres hver måned. SEO er en langsigtet strategi og derfor giver det mening med en løbende aftale. Det er meget forskelligt, hvor lang tid man skal binde sig i en sådan aftale, men typisk er det 6-12 måneder. Hos JPO Marketing har vi ingen binding – vi stoler på at vores arbejde er godt nok til at du fortsætter vores samarbejde.

I følge Ahrefs ser priserne på den typiske SEO pakke således ud:

 • De fleste SEO bureauer har en månedlig aftale (retainer) – i alt 75% tilbyder en sådan. Priserne varierer, men overstiger sjældent kr. 35.000 om måneden.
 • Mange bureauer tilbyder forskellige prisstrukturer og pakker, mens flertallet kun har én pakke.
 • Den mest almindelige pris på en SEO pakke ligger på mellem kr. 3.500 og kr. 7.000 om måneden (vores starter ved 2.500 kr.).

Vores priser på SEO

Som udgangspunkt er det meget sjældent, at vi udfører timearbejde. De fleste aftaler vi har, er månedlige aftaler.

Priserne på vores aftaler er baseret på vores erfaring og viden, det arbejde vi udfører og de resultater, vi skaber. Og så er alle aftaler skræddersyet til den enkelte kunde.

Erfaring og viden

JPO Marketing har udført SEO opgaver i mere end 10 år, så den viden og erfaring, vi har opnået – altså hvad der virker og ikke virker – giver vi naturligvis videre til vores kunder. Vi skal ikke eksperimentere eller “prøve ting af”. Hvad vi er 1 time om at udføre er andre måske 2-3 timer om.

Det arbejde vi udfører

Vi har prøvet det før! Vi har en sikker proces for, hvordan du kommer i mål med dit SEO projekt. Vi arbejder effektivt på dit projekt i blokke af 90 minutter ad gangen uden andre forstyrrelser (ingen telefon, email, Facebook eller lign.). Vi bruger tiden på det, der giver dig resultater.

Resultater – ROI

For os er det vigtigste, at du har en positiv Return On Investment på din SEO kampagne med os. Betaler du os kr. 3.000 om måneden, så skal du som minimum have 3.000 kr. i indtjening også (ikke omsætning – men indtjening!).

Prisen på vores SEO aftaler

Vi har SEO aftaler, der varierer fra 2.500 til 10.000 kr. om måneden. Men vi har også større aftaler, hvor mange af dem indeholder andre ydelser end SEO (f.eks. AdWords og content marketing). De typiske SEO aftaler ligger dog på 5.000 – 7.500 kr. pr. måned.

Pas på billig SEO

Der er mange, der er på udkig efter billig SEO. Det er jo heller ikke så mærkeligt – hvem vil ikke gerne slippe billigst muligt? Men desværre er det vores erfaring, at det lige netop er billig SEO, der er meget dyrt. I løbet af de sidste 4-5 år har vi fået mange kunder, der tidligere har forsøgt sig hos nogle meget billigere kolleger i branchen.

Månedlige aftaler på 500 – 1.000 kr. findes og det gør timepriser på 200-400 kr. også. Men desværre får de fleste også resultater herefter. Det vil sige stort set ingen. Hvor stor SEO erfaring tror du konsulenter eller bureauer har, hvis de tager en sådan (lav) betaling? Hvis du er interesseret i billig SEO, så prøv at svare på spørgsmålet her:

Hvad er billigst?

 1. Du betaler 1.000 kr. om måneden og får 0 kr. igen?
 2. Du betaler 4.000 kr. om måneden og får 5.000 kr. igen?

Hvis du vælger punkt 2, så skulle vi måske tale sammen?

 

SEO er en investering

SEO er en investering på den lange bane. Det er muligt at skabe gode resultater på kort sigt, men de rigtig gode og vedvarende resultater opstår på lang sigt. SEO er et spørgsmål om suverænt godt indhold, der svarer på de problemer og udfordringer, dine kunder har. Og hvis du løbende skaber suverænt godt og SEO optimeret indhold på din website, så vil det på lang sigt give dig online dominans i dit marked og gøre det svært for dine konkurrenter at indhente dig.

Så invester hellere i SEO i dag end i morgen, så du kan sikre dig et online forspring. Vi hjælper dig på vej med SEO til nogle priser, der sikrer dig et positivt afkast (ROI) og giver sikkerhed for et godt resultat. Hvis du vil vide mere om vores SEO proces og måden vi samarbejder på, så kontakt vores direktør Jan Olsen på jan@jpomarketing.dk eller på hans mobil 22 14 57 38.

Vil du have vækst sammen med os?
Book en gratis konsulenttime her: