af Jan P. Olsen

24. september 2019

min. læsetid

Skift volumendrevet SEO ud med konverteringsdrevet SEO

Hvis du tager et blik på din Google Analytics lige nu, vil du sikkert se, at størstedelen af trafikken til din blog kommer fra 2-5 blog-artikler.

Hvis du har sat mål op i Google Analytics – og det har du vel? – og du måler konverteringer som kommer direkte fra dit (blog)indhold, så er sandsynligheden for at størstedelen af konverteringerne også kommer fra nogle få blogartikler.

Men det, der er interessant, er, at artiklerne med mest trafik sjældent har flest konverteringer.

Hvad er årsagen til det?

Det skyldes at brede søgeord med megen trafik typisk adresserer toppen af din funnel for dit produkt eller service – de har mange personer, der søger, men søgningerne har ikke købsintention.

Generelt hænger det sådan sammen, at søgeord med få søgninger typisk er søgninger, der anvendes i midten eller i bunden af din salgstragt. Der er færre, der anvender disse søgeudtryk, til gengæld har de højere købsintention.

Der er tilfælde, hvor du kan gå efter søgeord, som både har mange søgninger og høj købsintention – de er optimale, men desværre også meget sjældne.

De fleste virksomheder (og andre SEO bureauer) er fokuseret på at få gode placeringer for søgeord med høj volumen på grund af deres trafikpotentiale, men vi prioriterer ofte søgeord med lavere søgevolumen og høj købsintention, da konverteringspotentialet er meget større end ved høj-volumen søgeord.

Yderligere fordele:

Søgeord med lavt volumen og høj købsintention er meget nemmere at placere godt i Google, da de fleste af dine konkurrenter er fokuseret på søgeordene med høj volumen i stedet for høj købsintention. Og de udkonkurrerer de meget konkurrenceprægede søgeord ud fra et konverteringsperspektiv.

Den følgende strategi er specifik for en B2B virksomhed, men de fleste af strategierne virker også på webshops. At blive godt placereret for søgeord med mange søgninger virker naturligvis godt, hvis dit mål er at tiltrække mest mulig trafik (medier og indholdssider) og andre virksomheder, hvor top of funnel trafik er værdifuld til email signups, nyhedsbreve og lignende.

Så når jeg i denne artikel skriver ”konverteringer”, mener jeg produkt- eller servicerelaterede signups eller kontaktformularer – ikke en email eller nyhedsbrev signup.

I denne artikel vil jeg forklare, hvordan vi finder SEO-drevet indholdsideer, der genererer leads uden at gå efter søgeord med mange søgninger. Jeg vil dele nogle eksempler på modeller, som virker rigtigt godt set fra en konverteringssynsvinkel og jeg vil også dele nogle eksempler fra nogle kunder, der viser hvorfor vi foretrækker denne metode i forhold ttil den metode de fleste andre bureauer anvender.

Vores søgeordsstrategi = Konverteringsdrevet SEO i stedet for volumendrevet SEO

Lad os sige, at du laver content marketing for en SaaS virksomhed, hvis målgruppe er salgsfolk (en bred gruppe men bare for eksemplets skyld).

Mange marketingfolk tager en simpel søgeordstilgang til content marketing. De analyserer nogle søgeord, som de tror salgsfolk vil være interesseret i og ender med en søgeordsliste med mange interessante søgeord.

Så bliver listen prioriteret efter volumen og efter hvor nemt det er at komme til tops (lav konkurrence). Det er fordi succeskriteriet for SEO meget ofte er en %-stigning i trafikken, ikke leads eller signups.

Og derefter går produktionen af indhold (blog-artikler) i gang efter søgeordene med højest volumen og hvis alt virker vil trafikken begynde at stige.

Men hvad med leads og signups fra disse artikler?

Du vil sjældent se en masse leads og signups fra disse artikler, da strategien er designet til at øge trafikken og ikke tager søgerens intention med i billedet.

Derfor er denne volumen-baseret strategi ofte resultatløs, når det kommer til leads og signups.

I stedet tager vi en anden tilgang. Vi starter med kundens intention og så finder vi søgeord og emner, der omhandler løsninger til de problemer kunden forsøger at løse.

søgeordsanalyse for konverteringsdrevet SEO

Ved at lave SEO fra en problemløsningstilgang kan vi holde intentionen op imod kunderejsen og får dermed en bedre indikation af, hvilke artikler og indhold, der vil generere leads og signups og hvilke, der blot vil skabe trafik.

 

Vores proces for at finde SEO emner, der giver leads og signups

Nu da du kender forskellen på at gå efter søgeord med høj volumen og så konverteringsdrevet SEO, så lad os kigge på, hvordan processen med at finde disse søgeord ser ud.

Typer af indhold med den højeste SEO konvertering

Inden vi kigger på hvordan du finder ideer til din egen virksomhed, så er det vigtigt at dele nogle af de indholdstyper eller indholdsmodeller, som vi har fundet virker bedst, når det drejer sig om at konvertere SEO-trafik.

Her er fem artikeltyper vi bruger. Nedenunder forklarer jeg hvordan du kan finde ideer til hver enkelt type.

1. Sammenligningsartikler

Denne type sammenligner så objektivt som muligt dit produkt eller service i forhold til dine konkurrenter.

2. Liste artikler med de bedste produkter eller services

Denne artikeltype hjælper brugerne med at finde de bedste produkter eller services i den kategori, de søger efter. Du kan se et eksempel her.

3. Alternativ til X

Denne artikeltype hjælper brugerne med at finde alternativer til din konkurrents produkter.

4. Artikler om priser

Denne model omtaler priser på dit eget produkt eller service (hvis du skjuler dem) – du kan også gøre det for dine konkurrenters produkter, hvis de ikke omtaler priserne. Se eksempel her.

5. Cases

Denne model hjælper brugerne med indhold, der viser hvordan de kan løse en udfordring, de har, og hvordan dit produkt eller service kan være en potentiel løsning.

Sådan finder du ideer til søgeord, der konverterer

Nu du kender artikeltyperne eller modellerne, så kommer her nogle ideer til hvordan du finder emner, der passer ind til modellerne.

Basalt set kommer alle ideerne fra dine potentielle og nuværende kunder. Hvis du har læst andre artikler på vores blog, så ved du at indsigt om din målgruppe er basis for al strategi og marketing. Hvis du kender dine kunder ind og ud, så er du i stand til at finde ideer til søgetermer, som dine konkurrenter ikke fokuserer på, da de er fokuseret på trafik og du fokuserer på at hjælpe dine kunder med at løse deres problemer.

Dette bør du vide om dine kunder/målgruppe:

 • Hvem ser de som dine konkurrenter?
 • Hvilke problemer løser dit produkt eller service?
 • Hvilke dele af din løsning får dine kunder mest gavn af?
 • Hvordan vil dine kunder beskrive dit produkt eller service og den værdi, de får ud af det?

Kender du svarene på disse spørgsmål kan du finde ideer til indhold, der konverterer 2 til 5 gange mere end andet indhold.

Her er nogle spørgsmål, du kan stille dine kunder ved personlige interviews, telefonsamtaler eller spørgeskemaer, for at identificere søgeord med høj købsintention:

 1. Hvad var det problem, du forsøgte at løse inden du faldt over vores produkt eller service?
  Dette spørgsmål hjælper med at identificere hvilke søgeord man skal ramme, når nogen søger efter en løsning til det problem som dit produkt eller service løser.
 2. Hvis vores produkt eller service ikke længere eksisterer, hvilket produkt/service vil du så bruge som et alternativ?
  Dette spørgsmål hjælper med at identificere, hvem dine kunder anser som dine konkurrenter.
 3. Hvordan vil du beskrive vores produkt/service til en ven, der ikke kender os?
  Dette spørgsmål hjælper med at identificere hvordan dine kunder beskriver dit produkt til en ven – måske beskriver de det anderledes end du gør. Det er vigtigt at finde ud af det, så du kan få søgetrafik fra søgetermer, som du måske ikke tænker over.
 4. Hvad er de 3 største fordele ved vores produkt/service?
  Dette spørgsmål hjælper med at identificere brugercases og fordele ved dit produkt/service.
 5. Hvis du skulle undersøge vores produkt eller service, hvad ville du så søge efter?
  Dette spørgsmål hjælper med at afdække hvilke søgetermer dine kunder vil anvende for at finde dit produkt/service.

Sørg for at alle disse spørgsmål er åbne, så du får brugbare svar. Du skal ikke lede dem til et bestemt svar – de skal dele deres tanker med dig. Forhåbentlig får du en masse forskellige svar, men du bør give gentagne svar førsteprioritet.

Når du har svarene på disse spørgsmål, hjælper det dig med at finde ideer til de forskellige indholdstyper.

For eksempel, hvis størstedelen af svarene siger, at de største fordele, de får fra din service, er et øget antal kvalificerede leads til dit salgsteam, en større funnel og flere ordrer, så bør du måske overveje en artikel om disse emner, der giver folk en dybdegående gennemgang af forskellige måder, de kan opnå disse ting (dit produkt er måske en løsning til deres problem – du bør også inddrage andre relevante og værdifulde).

Et andet eksempel. Hvis størstedelen af svarene siger, at hvis dit produkt ikke længere eksisterer, så vil de anvende Superoffice eller WebCRM, så bør du overveje at lave en blogartikel, der sammenligner dit produkt med Superoffice og WebCRM og opstille fordele og ulemper ved at anvende dit produkt i forhold til deres.

Forhåbentlig er du med på, hvordan det fungerer nu… Ellers kan du stille et spørgsmål eller kommentar nedenfor.

 

Case: Konverteringssøgeord slår høj-volumen søgeord hos SaaS virksomhed

Her er lidt bevis på at metoden virker.

Vi har de sidste 6 måneder arbejdet for en mindre SaaS virksomhed som allerede har en generel god placering i Google og vi har implementeret de forskellige indholdstyper hos dem. Og fra et konverteringssynspunkt har de slået andre indholdstyper.

Det følgende screenshot er fra denne SaaS virksomhed. Rapporten viser landingssider fra organisk trafik og antallet af sidste-klik konverteringer (signup til demo) fra denne side.

For at beskytte vores kundes data har jeg overskrevet URL’en fra artiklen og i stedet skrevet en beskrivelse af indholdstypen. Alle andre data er bibeholdt.

konverteringsdrevet SEO hos en SaaS virksomhed

Hvad er vigtigt her?

Som det fremgår er konverteringsraten meget forskellig fra de enkelte artikler. Med den øverste artikel lavede vi en ”alternativ til X” artikel og da vores kunde har en meget kendt konkurrent, som der søges meget efter, er vi lykkedes med at trække meget trafik ind, mange konverteringer, men ikke nogen høj konverteringsrate (egentlig er den et dårligt eksempel…).

Men med artikel #3 er vi lykkedes fuldt ud. Det er den artikel, der har de fleste konverteringer (23) og den har også en høj konverteringsrate på 6,44%. Her har vi lavet en artikel om ”bedste tools til”.

De to næstfølgende artikler er almindelige blog-artikler, der rammer et bestemt søgeord, som ikke er et konverteringssøgeord – de performer ikke godt.

De øvrige indrammede artikler har vi lavet og selv om trafikken endnu ikke er så høj, så konverterer de på et højt niveau. Og de anvender alle en af vores fem indholdsmodeller.

Hvad der også er vigtigt er, at for at øge konverteringerne anvender vi call-to-actions i selve artiklen, f.eks. ”Interesseret i et xx værktøj for din mindre virksomhed? Prøv X i 30 dage – helt gratis.”

 

Hvad skal du tage med dig herfra?

Vi siger ikke, at du kun skal producere SEO indhold, der falder ind under de fem typer eller modeller, vi har angivet, men vi siger, at vi har erfaret hos flere kunder, at når du laver SEO indhold, der anvender disse modeller til at målrette indhold mod konverterings-søgeord, så har vi oplevet mange flere konverteringer end hos andet indhold.

Derfor synes vi, at du skal prioritere at oprette den type indhold før du går efter søgeord med høj volumen og lav konkurrence i dit marked.

Når du har anvendt alle de bedste konverterings-søgeord med de fem modeller, så giver det god mening at tage en bredere tilgang og finde høj volumen søgeord med emner dine kunder gerne vil læse om.

Desuden afhænger succesen af denne strategi til dels af hvor stærkt dit domæne er. Hvis du lige er startet med content marketing, så vil det muligvis være svært at ranke godt i Google, da andre mere stærke domæner placeres over dit. I det tilfælde vil det give god mening også at opbygge Domain Authority, så din website kan komme højere op i søgemaskinen.

Når det kommer til konverteringer, så er disse fem typer indhold ikke det eneste indhold, der kan generere konverteringer. Din forside og produktbeskrivelser vil også generere konverteringer – konverteringsraten vil dog typisk være meget lavere. Og du kan have andre artikler og sider, som også vil generere konverteringer.

Det er i det hele taget en god idé på længere sigt at have forskelligt indhold, der rammer i toppen, i midten og i bunden i din funnel. Men start med det indhold, der konverterer.

 

Vil du have os til at skrive en omfattende superartikel som denne for dig eller din virksomhed? Vi driver også en masse trafik til artiklen. Kontakt os her.

Om forfatteren 

Jan P. Olsen

Giv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ultimative SEO Hemmeligheder


7 Skudsikre
SEO Strategier

Få denne Gratis E-Bog

7 skudsikre SEO strategier til masser af trafik.